Un pod rutier va fi construit peste Prut în regiunea oraşului Ungheni

Un pod rutier va fi construit peste Prut în regiunea oraşului Ungheni

FOTO IPN

Un pod rutier, cu patru benzi de circulaţie, urmează să fie construit peste Prut, în regiunea oraşului Ungheni, în imediata apropiere de localitatea Zagarancea. Pe pod va fi asigurată şi circulaţia pietonală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un răspuns al Ministerului Economiei şi Infrastructurii la o solicitare a IPN, se menţionează că lucrările de construcţie a podului şi a drumului de acces din partea română vor fi finanţate de România, iar construcţia drumului de acces din Republica Moldova fi finanţată de partea moldavă (din Fondul Rutier). Partea română a inclus acest obiectiv în Planul de Amenajare a Teritoriului Naţional, cu finanţare pentru anii 2018-2020.

Suma estimată pentru construcţia podului, drumurilor de acces şi a infrastructurii vamale necesare este de 35 de milioane de euro.

Proiectul vine să interconecteze infrastructurile rutiere între cele două state, pe aliniamentul următoarelor conexiuni rutiere: pe teritoriul României: Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni - frontiera de stat; pe teritoriul Republicii Moldova: R1 Chişinău – Ungheni - frontiera de stat.

Părţile construiesc drumurile de conexiune ale podului în conformitate cu legislaţiile lor naţionale şi actele normative ale UE, pentru care finanţarea necesară va fi asigurată din fonduri disponibile identificate de fiecare parte.

citeste totul despre: