Un partid aliat cu Dodon şi Usatîi vrea să organizeze proteste la Bălţi

Un partid aliat cu Dodon şi Usatîi vrea să organizeze proteste la Bălţi

Membrii formaţiunii politice spun că sâmbătă vor organiza un protest la Bălţi. FOTO: Adevărul

O formaţiune politică apărută relativ recent în Republica Moldova anunţă că se alătură protestelor organizate de Partidul Socialiştilor şi Renato Usatîi şi că va organiza mai multe manifestaţii în diferite regiuni ale ţării. Partidul politic ”Mişcarea Populară pentru Uniunea Vamală” a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că va desfăşura acţiuni de nesupunere civică precum greve sau neplata taxelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele partidului, Oleg Topolniţchi, a declarat că formaţiunea pe care o conduce şi susţinătorii acesteia vor organiza ”un şir de acţiuni de prevenire” adresate guvernării, după care, dacă nu vor fi ascultaţi, ”vor trece la acţiuni mai decisive”.

Topolniţchi a afirmat că, pentru început, pentru data de 10 octombrie sâmbăta aceasta, este planificată organizarea unui marş de protest împotriva guvernării, după care vor fi desfăşurate un şir de alte acţiuni în sudul ţării şi în alte regiuni din Republica Moldova care vor fi coordonate cu formaţiunile lui Dodon şi Usatîi. Fiind întrebat despre ce mai exact este vorba, el a evitat să detalieze, spunând că este vorba de mai multe surprize şi că mass-media va fi informată la timpul potrivit.  

Alexandru Mâţu, membru în biroul partidului spune că revendicările pe care le are formaţiunea din care face parte sunt similare cu cele înaintate de Partidul Socialiştilor şi Renato Usatîi, principalele fiind demisia preşedintelui ţării, a conducerii CNA, CEC, Procuraturii Generale şi a CNI şi organizarea cât mai urgentă a alegerilor anticipate.

Membrii partidului politic ”Mişcarea Populară pentru Uniunea Vamală” au ţinut să sublinieze că acţiunile pe care le vor organiza nu vor depăşi cadrul legal al Republicii Moldova.

Partidul politic ”Mişcarea Populară pentru Uniunea Vamală” a fost creat în septembrie 2014, cu puţin timp înaintea alegerilor parlamentare. Acesta nu a reuşit însă să se înscrie în cursa electorală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările