Un olandez, cercetat penal pentru trafic de copii, extrădat în Moldova

Un olandez, cercetat penal pentru trafic de copii, extrădat în Moldova

FOTO simbol

Un cetăţean al Olandei a fost extrădat din Georgia în Republica Moldova. Acesta este învinuit de trafic de copii, inclusiv pe teritoriul Republicii Moldova, în perioada 2015-2018, în cadrul unei reţele internaţionale, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procuratura Generală menţionează într-un comunicat de presă că învinuitul a profitat de situaţia financiară grea a unor familii dintr-o localitate din sudul ţării, astfel încât să le câştige încrederea. Acesta îşi selecta copii cu vârsta de până la 14 ani, cărora le oferea bunuri, dar şi le facilita financiar participarea la distracţii.

Bărbatul îi invita pe copii la domiciliul său din aceeaşi localitate, dar şi din România. Acolo, împreună cu alte persoane neidentificate, îi supunea exploatării sexuale necomerciale. Iar aşa cum aceştia au devenit dependenţi de ajutorul învinuitului, nu percepeau caracterul real al celor întâmplate.

Pentru infracţiunile de care este învinuit, cetăţeanul Olandei riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 20 ani sau detenţie pe viaţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: