Un nou oficiu consular al României va fi deschis la Ungheni în cel mult o lună

Un nou oficiu consular al României va fi deschis la Ungheni în cel mult o lună

La poarta Oficiului consular al României din or. Ungheni

Până la finele anului va deveni operaţional Oficiul consular al României din oraşul Ungheni, localitate de la graniţa moldo-română. Pregătirile sunt pe ultima sută de metri, în cel mult două săptămâni urmând să fie dat în exploatare viitorul sediu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta a fost inspectat ieri de către premierul Vlad Filat şi ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurcă. Sediul are o suprafaţă de 140 de metri pătraţi, fiind reutilat dintr-un imobil privat într-un edificiu ce corespunde rigorilor unui consulat. Imobilul a fost pus la dispoziţia părţii române gratuit, în bază de reciprocitate, partea moldovenească primind în aceleaşi condiţii sediu pentru Consulatul Republicii Moldova de la Iaşi, deschis acum o lună şi jumătate.

Dumitru-Nicanor Teculescu, consulul general al României la Bălţi , în subordinea căruia se va afla şi oficiul consular de la Ungheni, a declarat că, la prima etapă, acesta va elibera permise de mic trafic la frontieră, care sunt foarte solicitate în această regiune, având în vedere amplasarea raionului la graniţa moldo-română. Ulterior, oficiul de la Ungheni va oferi tot spectrul de servicii consulare.

„Pas cu pas îndeplinim ceea ce ne-am propus acum un an, în timpul vizitei la Bucureşti", a menţionat prim-ministrul Vlad Filat, amintind că în iulie şi-au început activitatea consulatele generale ale României de la Bălţi şi Cahul. „Sunt sigur că şi oficiul consular de la Ungheni va fi unul la fel de eficient şi va presta servicii la fel de calitative", a spus premierul.

La rândul său, ambasadorul Marius Lazurcă a remarcat că inaugurarea oficiului consular de la Ungheni reprezintă încă o reuşită în relaţia bilaterală dintre România şi Republica Moldova. „În acest an raporturile bilaterale au demonstrat maturitate în interesul cetăţenilor din ambele ţări", a opinat ambasadorul.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările