Un moldovean a încercat să iasă din ţară cu 50 de mii de euro nedeclaraţi. Banii ar putea fi confiscaţi

Un moldovean a încercat să iasă din ţară cu 50 de mii de euro nedeclaraţi. Banii ar putea fi confiscaţi

Un moldovean, în vârstă de 51 de ani, a încercat să iasă din ţară cu 50 de mii de euro nedeclaraţi, în bagajul de cală al cursei aeriene Chişinău – Bucureşti. Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, oamenii legii au acţionat conform analizei de risc, iar bărbatul riscă amendă contravenţională şi confiscarea sumei de bani nedeclarată, transmite IPN.

„După verificarea documentelor de călătorie în baza procedurilor de control, cu ajutorul tehnicii din dotare, au fost sesizate neclarităţi privind conţinutul bagajului de cală. Astfel, au fost informaţi angajaţii Serviciului Vamal şi efectuate cercetările de rigoare în comun”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, l-a deschiderea bagajului au fost depistate bancnote străine a câte 50 de euro fiecare, în sumă de 50 de mii. „Bărbatul a recunoscut că bagajul îi aparţine, însă nu poate justifica legal posesia banilor”, scrie comunicatul.

Mijloacele băneşti au fost ridicate şi transmise autorităţii vamale din cadrul Aeroportului Internaţional Chişinău pentru efectuarea procedurilor ulterioare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: