Un moldovean şi doi ucraineni, în derivă cu iahtul pe Marea Neagră

Un moldovean şi doi ucraineni, în derivă cu iahtul pe Marea Neagră

Iahtul naufragiat a fost adus la mal de Garda de Coastă FOTO Poliţia de Frontieră

Politiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă din România au intervenit, la aproximativ doua mile marine de staţiunea Neptun din judeţul Constanţa, pentru remorcarea unui iaht sub pavilion Panama, care rămăsese în derivă pe Marea Neagră, având trei bărbaţi la bord.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un mesaj S.O.S. lansat de o ambarcaţiune sub pavilion Panama, aflată în Marea Neagră, a fost recepţionat de Garda de Coastă miercuri, 30 aprilie, în jurul orei 10.00.

Naufragiaţii anunţau că o ambarcaţiune tip iaht, în lungime de aproximativ 10 metri, cu trei bărbaţi la bord, se află în derivă la două mile marine travers de staţiunea Neptun.

Poliţiştii de frontieră au plecat în intervenţie, reuşind salvarea pasagerilor şi a ambarcaţiunii. Aceasta avea probleme la sistemul de alimentare cu combustibil.

Turiştii aflaţi la bord, doi cetăţeni ucraineni şi unul din Republica Moldova, au declarat că au plecat din portul Odesa, Ucraina şi doreau să ajungă pe litoralul românesc.

Iahtul a fost remorcat, în siguranţă, de o ambarcaţiune a Gărzii de Coastă până în Portul Turistic Mangalia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările