Un membru al Comisiei pentru acordarea cetăţeniei, cercetat penal

Un membru al Comisiei pentru acordarea cetăţeniei, cercetat penal

Un membru al Comisiei pentru acordarea cetăţeniei, de pe lângă preşedintele ţării, şi un intermediar au fost reţinuţi, vineri seara, 5 iulie, într-un dosar de trafic de influenţă. Aceştia sunt bănuiţi că l-ar fi ajutat pe un cetăţean străin să obţină cetăţenia moldovenească fără impedimente, transmite IPN.

Potrivit Centrului Naţional Anticorupţie, bănuiţii ar fi acţionat în complicitate, iar pentru serviciile lor ar fi cerut 2.500 de euro. În cadrul documentării cazului, a fost urmărită transmiterea banilor în două tranşe – de la solicitantul cetăţeniei către intermediar şi de la intermediar către membrul Comisiei. După ce a fost transmisă toată suma, ofiţerii CNA şi procurorii i-au reţinut pe intermediar şi pe reprezentantul Comisiei.
 
Pe faptele descrise a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă, iar persoanele bănuite au fost plasate în izolatorul CNA pentru 72 de ore.
 
În prezent, grupul de anchetă desfăşoară acţiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanţelor. Reprezentanţii Preşedinţiei continuă să acorde suport ofiţerilor CNA şi procurorilor pentru documentarea obiectivă a cazului şi identificarea întregului cerc de suspecţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: