Un medic chirurg din Chişinău a murit din cauza COVID-19

Un medic chirurg din Chişinău a murit din cauza COVID-19

Medicul chirurg Stelian Candîba, care activa la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, a fost răpus de COVID-19. Anunţul a fost făcut de fosta ministră a Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale Ala Nemerenco, pe pagina sa de Facebook.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ala Nemerenco a precizat că şi membrii familiei medicului sunt spitalizaţi. Starea de sănătate a acestora este de gravitate medie.

Până la ora actuală, în Moldova au fost raportate 7.305 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 267 de decese, dintre care 15 decese în rândurile lucrătorilor medicali, iar în 34 de cazuri este vorba despre locuitori ai Transnistriei. 
 

În total, au fost vindecate 3.884 de persoane, 256 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 19 se află la respiraţie artificială. 

În total, au fost confirmate 1.520 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 355, asistenţi medicali - 591, felceri - 79, farmacişti - 20, personal auxiliar - 475 persoane. Circa 500 de lucrători medicali au fost trataţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: