Un magistrat „raider“ ar putea fi condamnat la patru ani închisoare

Un magistrat „raider“ ar putea fi condamnat la patru ani închisoare

Judecătorul Nicolae Nogai (centru) la şedinţa CSM FOTO Adevărul

Judecătoria din Căuşeni urmează să pronunţe astăzi verdictul în cazul lui Nicolae Nogai, judecătorul care a legalizat în anul 2011 înstrăinarea frauduloasă a acţiunilor Moldova-Agroindbank.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătoria raionului Căuşeni urmează să pronunţe sentinţa în cazul judecătorului de la Curtea de Apel Bender, învinuit de procurori în baza art.307 alin.(2) Cod penal – pronunţarea unei hotărîri contrare legii soldată cu urmări grave, se anunţă într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Potrivit probelor acumulate şi administrate de procurori pe caz, respectivul magistrat a legalizat decizia arbitrajului ad-hoc din Sankt Petersburg privind înstrăinarea mai multor pachete de acţiuni ale Moldova Agroindbank.

"În cadrul susţinerilor verbale, Procuratura Anticorupţie a solicitat condamnarea magistratului la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 5 ani.

La demersul Procurorului General, judecătorul a fost suspendat provizoriu din funcţie de către Consiliul Superior al Magistraturii", se menţionează într-un comunicat de presă al Procuraturii generale. Judecătorul a pledat însă nevinovat. „Am emis o hotărâre în baza actelor care au fost anexate la dosar. Am făcut totul în conformitate cu legea. Nu am săvârşit nicio infracţiune", a declarat anterior  Nicolae Nogai.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: