Un hectar de teren din sectorul Ciocana va trece în proprietate publică pentru construcţia gazoductului Ungheni-Chişinău

Un hectar de teren din sectorul Ciocana va trece în proprietate publică pentru construcţia gazoductului Ungheni-Chişinău

Consilierii municipali din Chişinău au aprobat luni, 18 iunie, în unanimitate, un proiect de decizie care prevede trecerea în proprietate publică a circa unui hectar de pământ din sectorul Ciocana, pe care va trece gazoductul Ungheni-Chişinău, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proprietarii terenurilor care urmează să treacă în proprietatea municipalităţii vor fi despăgubiţi.

„Sperăm că acest vot să fie în beneficiul locuitorilor. E un lucru aşteptat, monopolul rusesc trebuie să fie diluat. Sperăm să se reflecte şi în tarife, că ele pălesc în buzunarul cetăţenilor”, a declarat liberalul Ion Cebanu.

„Noi susţinem acest proiect, căci va sigura locuitorii cu o sursă alternativă de gaze şi este în beneficiul tuturor”, a spus Vasile Chirtoca, consilier neafiliat. 

Gazoductul este construit de compania din România Transgaz, care a privatizat Vestmoldtransgaz. Potrivit directorului general Transgaz, Ion Sterian, extinderea reţelei Iaşi-Ungheni-Chişinău pe teritoriul Republicii Moldova va permite acesteia să importe gaze din România, Marea Neagră, dar şi din nordul Greciei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările