Un grup de voluntari vor să împădurească un sat din Republica Moldova

Un grup de voluntari vor să împădurească un sat din Republica Moldova

Plantăm fapte bune în Republica Moldova. FOTO: www.seeditforward.org

Moldovenii de la mic la mare vor planta împreună copaci pe o suprafaţă de aproximativ cinci hectare, în comuna Bubuieci, sâmbătă, 14 noiembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Împădurirea va avea loc pe un teren degradat din comuna Bubuieci, suburbie a oraşului Chişinău, într-o vale de pe partea stângă a râului Bâc.

La eveniment sunt aşteptaţi 400 de voluntari, cadre didactice din Chişinău, ONG-uri, companii şi societatea civilă. Voluntarii vor fi susţinuţi cu mâncare sănătoasă, muzică, energie pozitivă şi cadouri din partea organizatorilor.

Cei care doresc să se implice la plantarea celor 10.000 de puieţi, pot completa un formular de participare de pe pagina de facebook „Seed it Forward” sau pe pagina web www.seeditforward.org.

Sâmbătă, 14 noiembrie, vor fi organizate mai multe plecări din Chişinău spre terenul plantării. Plecarea va avea loc din sectorul Buiucani, în faţa Universităţii Ion Creangă (str. Ion Creangă), începând cu ora 9:00 sau din sectorul Ciocana (staţia din faţa magazinului Green Hills).

Acţiunea ecologică „Plantăm fapte bune în Republica Moldova” este organizată de iniţiativa „Seed it Forward” din cadrul ONG-ului „EcoVisio”, în parteneriat cu comunitatea „Plantăm fapte bune în România”.

Proiectul „Plantăm fapte bune în Republica Moldova” are scopul de a informa şi de a atrage atenţia atât a societăţii civile, cât şi a autorităţilor asupra necesităţii vitale a reîmpăduririlor. Prin plantări combatem eroziunea care afectează solurile, facem faţă schimbărilor climatice şi susţinem biodiversitatea. Pădurile asigură aerul şi apa curată pentru noi şi pentru viitoarele generaţii.

Republica Moldova este printre cele mai puţin împădurite ţări din lume, doar 11% din teritoriul ţării este împădurit. Nivelul mediu european este de 45%. Cu cât mai mică este suprafaţa pădurilor, cu atât mai mult sol fertil pierdem din cauza eroziunii, iar schimbările climatice, valurile de căldură şi secetele afectează echilibrul fragil al agriculturii, care este sursa principală de trai ai majorităţii populaţiei.

 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările