Un fost angajat al Curţii Supreme de Justiţie a fost reţinut pentru trafic de influenţă, pentru că ar fi aranjat nişte decizii de judecată

Un fost angajat al Curţii Supreme de Justiţie a fost reţinut
pentru trafic de influenţă, pentru că ar fi aranjat nişte decizii de judecată

FOTO Simbol

Un fost angajat al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) a intrat în vizorul procurorilor după ce a pretins şi a primit de la un cetăţean al Germaniei, deţinut în Penitenciarul nr. 9, 40 de mii de euro, susţinând că poate influenţa factorii de decizie ai organelor judiciare la emiterea unor decizii favorabile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, citat de IPN, cetăţeanul Germaniei a figurat în dosarul fostului şef al Penitenciarului numărul 9, învinuit de depăşirea atribuţiilor de serviciu şi permiterea ieşirii deţinutului, fără escortă, de pe teritoriul închisorii.

La expirarea termenului de reţinere, procurorii au solicitat arestarea fostului angajat al CSJ, însă Judecătoria Buiucani i-a aplicat arest la domiciliu. Săptămâna trecută, după ce învinuitul a încălcat regulile stabilite pentru arestul la domiciliu, judecătorii i-au schimbat măsura de reprimare în arest preventiv. Actualmente, învinuitul se află în izolatorul de detenţie preventivă al Centrului Naţional Anticorupţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: