Un cetăţean al Turciei dat în căutare internaţională pentru omor, reţinut de autorităţile de la Chişinău

Un cetăţean al Turciei dat în căutare internaţională pentru omor, reţinut de autorităţile de la Chişinău

FOTO border.gov.md

Angajaţii Poliţiei de Frontieră au zădărnicit planurile unui cetăţean al Turciei, dat în căutare internaţională pentru comiterea unui omor, în timp ce intenţiona să treacă frontiera de stat în baza unui paşaport fals. În prezent, acesta este plasat în arest preventiv în Penitenciarul nr.13 din Capitală, până va fi luată decizia extrădării acestuia.

Ştiri pe aceeaşi temă

La începutul lunii curente, prin sala VIP a punctului de trecere a frontierei „Aeroportul Internaţional Chişinău”, s-a prezentat pentru deplasarea în Irak, cu ruta charter, un bărbat de 21 de ani. 

La controlul de frontieră, tânărul s-a legitimat cu un paşaport, eliberat de autorităţile din Irak. În timpul procesării datelor din paşaport, poliţistul de frontieră a observat la persoana vizată un comportament vizibil agitat, fapt ce a dus la suplimentarea verificării documentului. 

Urmare a cercetării minuţioase a paşaportului au fost confirmate bănuielile angajatului Poliţiei de Frontieră că actul era contrafăcut. Pentru ca străinul să nu poată fi identificat al cărui stat aparţine, acesta a recurs la deteriorarea amprentelor digitale, prin muşcarea cu dinţii.

La scurt timp, s-a reuşit de stabilit identitatea tânărului, fiind vorba despre un cetăţean al Turciei.

Conform informaţiei deţinute, în 2015 persoana dată a înjunghiat fatal un bărbat într-un centru comercial din Turcia, şi a încercat în acelaşi an să intre în Republica Moldova cu un paşaport fals. Şi în cazul precedent, a fost prins de poliţiştii de frontieră, însă pentru a nu fi atras la răspundere, cetăţeanul turc a încercat să mituiască angajatul Poliţiei de Frontieră cu o sumă de 5 mii de euro. 

Fapta sa a fost sesizată la Procuratura anticorupţie, în urma căruia tânărul a fost reţinut şi condamnat la doi ani de puşcărie. El şi-a ispăşit pedeapsa într-o închisoare din Moldova.

Toate informaţiile acumulate despre activitatea ilicită a cetăţeanului Turciei au fost puse la dispoziţia autorităţilor de ocrotire a normelor de drept din Turcia, pentru a iniţia procedura de extrădare şi luarea măsurilor legale ce se impun în privinţa străinului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările