Un bărbat din Glodeni, cercetat penal pentru înscenarea răpirii propriului automobil

Un bărbat din Glodeni, cercetat penal pentru înscenarea răpirii propriului automobil

FOTO politia.md

Un bărbat de 41 de ani, domiciliat în raionul Glodeni, este suspectat de chemarea intenţionat falsă a serviciilor specializate. Astfel, în dimineaţa zilei de 12 octombrie, bărbatul a alertat poliţia din localitate, precum că i-a fost sustras automobilul parcat în preajma casei sale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta a declarat poliţiei că în seara zilei de 11 octombrie a parcat automobilul în faţa gospodăriei sale, lăsând cheile în automobil, iar spre dimineaţă a observat că automobilul lipseşte.

Ulterior, în urma investigaţiilor efectuate, forţele de ordine au depistat automobilul, la marginea satului Movileni, raionul Glodeni. Ulterior, a fost solicitat, ajutorul angajaţilor Sectorului poliţiei de frontieră „Valea Rusului”, care au implicat câinele de serviciu. 

Astfel, patrupedul, luând urma de la locul depistării automobilului, a mers până la gospodăria proprietarului automobilului.

În urma documentării cazului, s-a stabilit faptul că, proprietarul împreună cu vecinul său de 17 ani, în seara zilei de 11 octombrie 2017, au plecat la viile din apropierea satului Viişoara, raionul Glodeni, de unde au sustras struguri. 

În timp ce aceştia culegeau strugurii, au fost observaţi  de doi locuitori a satului Viişoara, care păzeau viile personale, iar la observaţiile acestora, aceştia au urcat în automobil, deplasându-se spre domiciliu. Ajungând la marginea satului Movileni, conştientizând faptul că automobilul său a fost văzut la locul furtului de struguri, a hotărât să declare că maşina a fost furată de persoane necunoscute, abandonând-o.

În urma percheziţiei efectuate în automobil şi remorcă, au fost depistate urme de struguri, apoi s-a stabilit că suspecţii au aruncat strugurii sustraşi.

Fiind audiat de poliţie, bărbatul a recunoscut că a înscenat răpirea automobilului, cât şi faptul sustragerii strugurilor.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză contravenţională, în baza art. 342 Cod Contravenţional al RM. Conform legislaţiei, persoanele culpabile de „Chemarea intenţionat falsă a serviciilor specializate”, se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei.

Actualmente, pe faptul furtului de struguri este pornită o cauză penală.

citeste totul despre: