Un avocat este suspectat că ar fi autorul alertei cu bombă de la Judecătoria Chişinău

Un avocat este suspectat că ar fi autorul alertei cu bombă de la Judecătoria Chişinău

FOTO tv8.md

Un avocat de 43 de ani este suspectat că ar fi autorul alertei false cu bombă de la Judecătoria Chişinău, sediul Centru. În acea zi, pe 26 martie, avea un proces de judecată la care urma să participe în calitate de apărător, transmite IPN.

Direcţia de poliţie a capitalei menţionează că apelul telefonic a fost efectuat de pe o cartelă SIM de unică folosinţă, care a fost introdusă în telefonul avocatului. Deşi recunoaşte că acea cartelă SIM îi aparţine, avocatul neagă că ar avea tangenţă cu alerta cu bombă. Bărbatul susţine că telefonul i-ar fi dispărut din automobil în circumstanţe necunoscute, dar nu a apelat la poliţie.
 
Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru comunicare mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul terorism. Autorul riscă amendă în mărime de la 27.000 la 42.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la doi ani.
 
La două zile după alerta falsă cu bombă de la Judecătoria Chişinău, o persoană necunoscută a anunţat despre minarea Policlinicii nr. 10 din sectorul Ciocana al Capitalei. Şi această alertă s-a dovedi a fi falsă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: