TVR Cluj organizează la Chişinău conferinţa “Acasă în Europa- multiculturalism & interculturalitate”

TVR Cluj
organizează la Chişinău conferinţa “Acasă în Europa- multiculturalism &
interculturalitate”

Conferinţa va avea loc vineri, 22 mai. FOTO Arhivă

Proiectul media “Jurnalist în România” iniţiat de TVR Cluj şi desfăşurat în colaborare cu jurnalişti de limba română din afara graniţelor ţării, continuă cu organizarea la Chişinău a conferinţei „Acasă în Europa-multiculturalism & interculturalitate”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jurnalişti, analişti, politicieni, experţi, precum şi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice de la Chişinău vor lua parte la dezbaterile Conferinţei TVR Cluj. În cadrul evenimentului, patru jurnaliste de televiziune din Republica Moldova, Stella Jemna, Tatiana Paşcovschi, Elena Mocanu şi Evilina Svidcenco şi o jurnalistă din Ucraina – Diana Toma îşi vor prezenta reportajele realizate recent în România, în colaborare cu echipele TVR Cluj, în cadrul proiectului „JURNALIST ÎN ROMÂNIA”.
 
Plecând de la tema comună a acestor reportaje – interculturalitatea, instrument de coeziune a comunităţilor şi diversităţii – organizatorii au în vedere realizarea unei dezbateri care să pună în evidenţă modelele europene, în special modelul românesc, privind relaţiile interetnice şi dialogul intercultural în spaţiul UE, precum şi existenţa tendinţelor centrifuge care ameninţă actualmente unitatea statală a Republicii Moldova.
 
Conferinţa va avea loc vineri, 22 mai 2015, începând cu ora 11.00, în cadrul complexului „SUMMIT EVENTS & CONFERENCE”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările