Trenul Chişinău-Bucureşti îşi va relua circulaţia

Trenul Chişinău-Bucureşti îşi va relua circulaţia

La început de noiembrie, trenul Chişinău-Bucureşti îşi va relua circulaţia, după o pauză de 20 de luni. Cursa a fost sistată în martie 2020, din cauza pandemiei COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul Căii Ferate din Moldova, Oleg Tofilat, a precizat pentru IPN că, iniţial, vor fi două curse pe săptămână, marţi şi vineri, iar mai târziu, în funcţie de numărul de pasageri, numărul curselor ar putea fi suplimentat. Durata călătoriei cu trenul Chişinău-Bucureşti este în jur de 13 ore.

Oleg Tofilat a spus că relansarea cursei Chişinău-Bucureşti depinde de mai multe aspecte. „E nevoie ca CFR (Compania „Căile Ferate Române” – n.red.)  să ne confirme disponibilitatea reţelei. Trebuie să reuşim, totuşi, cu reparaţia vagoanelor în termen. Poate să se întâmple ca unele componente n-o să vină la timp”, a specificat directorul CFM.

Oleg Tofilat a adăugat că, tot de la începutul lunii noiembrie, este preconizată şi relansarea curselor spre Iaşi şi Odesa, pe trenuri modernizate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările