Trei pietoni au murit în mai puţin de 24 de ore în Republica Moldova, după ce au fost loviţi de maşini

Trei pietoni au murit în mai puţin de 24 de ore în Republica Moldova, după ce au fost loviţi de maşini

FOTO simbol

Un bărbat de 70 de ani a murit, după ce a fost lovit de o maşină în timp ce traversa strada pe o trecere de pietoni din oraşul Râşcani. Accidentul a avut loc luni dimineaţă, aproape de ora 08.00.

Solicitată de IPN, Ina Moscaliuc, ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Râşcani, a spus că şoferul, de 56 de ani, a pierdut controlul asupra volanului şi a lovit mortal pietonul. Testul alcoolscopic a arătat că şoferul era băut. Pe cazul dat a fost iniţiat un proces penal.

Aseară, în jurul orei 19.00, un alt bărbat, de 41 de ani, a murit, după ce a fost lovit de două automobile în timp ce se deplasa pe mijlocul drumului din satul Ratuş, Teleneşti. Ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Teleneşti, Irina Burdujan, a spus pentru IPN că unul dintre şoferi, de 38 ani, la ieşirea din sat, direcţia spre Teleneşti, a lovit pietonul cu oglinda retrovizoare din partea dreaptă. Imediat, acesta a fost lovit de un alt automobil, condus de un bărbat de 35 ani, care efectua depăşirea pe partea dreaptă. Ambii şoferi au fost testaţi alcoolscopic, care a arătat că nu erau băuţi. Pentru stabilirea circumstanţelor accidentului a fost pornită cauza penală.

Tot ieri, în jurul orei 18.00, un bărbat de 52 de ani a murit, după ce a fost lovit de un automobil în timp ce traversa neregulamentar strada Ştefan cel Mare şi Sfânt din municipiul Ungheni. Ofiţerul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei, Mariana Beţivu, a declarat pentru IPN că bărbatul traversa strada într-un loc slab luminat, iar şoferul, de 36 de ani, care nu era în stare de ebrietate, nu l-a observat. Şi pe acest caz a fost pornit un proces penal.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: