Trei persoane, reţinute pentru că au prejudiciat statul cu circa 8 milioane de lei

Trei persoane, reţinute pentru că au prejudiciat statul cu circa 8 milioane de lei

FOTO politia.md

Forţele de ordine din Republica Moldova au reţinut trei persoane, cu vârste cuprinse între 31 - 40 de ani, care sunt factori de decizie ai unor întreprinderi, suspectate de evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari. În perioada anului 2015 - până în prezent, aceştia au cauzat bugetului public naţional cu circa 8 milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii legii au stabilit că factorii de decizie ai întreprinderii au inclus date denaturate cu privire la venituri şi cheltuieli în declaraţiile cu privire la impozitul pe venit din activitatea de întreprinzător pentru perioada anilor 2016 – 2017, declaraţiile cu privire la TVA pentru perioada 2015 până în prezent, alte dări de seamă privind achitarea impozitelor din salariu angajaţilor întreprinderilor. 

De asemenea, suspecţii ofereau angajaţilor şi salariu în „plic”, astfel, întreprinderile se eschivau de la plata impozitelor.

Luni, 14 mai, au fost efectuate mai mult percheziţii la domiciliile şi oficiile figuranţilor. Astfel, au fost depistate şi ridicate înscrisuri de ciornă, cu privire la salariu angajaţilor, bani primiţi de la cumpărătorii apartamentelor şi cheltuielele de facto pentru construcţie.

Dacă se va dovedi vinovăţia suspecţilor, aceştia vor fi pedepsiţi cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de la 167.500 la 267.500 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

citeste totul despre: