Trei persoane din nordul R. Moldova, reţinute de CNA. Ar fi promis să-i scape de puşcărie pe figuranţii unui dosar de viol

Trei persoane din nordul R. Moldova, reţinute de CNA. Ar fi promis să-i scape de puşcărie pe figuranţii unui dosar de viol

Trei bărbaţi din Floreşti şi Sângerei au fost reţinuţi luni, 27 septembrie, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă şi de cumpărare de influenţă. Potrivit denunţătorului, aceştia ar fi pretins de la mai multe persoane, care erau cercetate pentru infracţiuni cu caracter sexual, câte 55.000 de lei de la fiecare pentru a le reduce pedeapsa sau pentru o sancţiune mai blândă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit materialelor cauzei, bănuiţii ar fi promis că pot influenţa persoane publice atât din cadrul Poliţiei, cât şi a procuraturii şi judecătoriei Floreşti, în scopul determinării acestora de a adopta decizii favorabile figuranţilor în dosarul de viol. În procesul de acumulare a probelor, precum şi în baza declaraţiilor oferite de denunţător, s-a constatat că de la fiecare persoană implicată în dosarul de viol s-ar fi pretins şi primit a câte 55.000 de lei, în mai multe tranşe, pentru aplicarea unei pedepse mai blânde - promisiune, pe care, însă, nu au onorat-o.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă, iar cei trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 7 ani de închisoare sau amendă penală 3.000 la 4.000 unităţi convenţionale.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările