Trei persoane din Chişinău, cercetate penal într-un dosar de contrabandă cu mărfuri aduse din Turcia

Trei persoane din Chişinău, cercetate penal într-un dosar de contrabandă cu mărfuri aduse din Turcia

Aduceau haine şi încălţăminte din Turcia, prin contrabandă, şi le vindeau în Chişinău. Este schema pusă la cale de doi bărbaţi şi o femeie din Capitală, care acum sunt cercetaţi penal pentru infracţiunea comisă. Valoarea loturilor ridicate în cadrul reţinerilor operate este estimată la peste 2,5 milioane de lei.

Gruparea a fost anihilată în urma unei operaţiuni a serviciilor specializate ale Vămii, în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Suspecţii au fost monitorizaţi pe parcursul câtorva luni de zile, stabilind-se modul de operare al acestora, punctele de aprovizionare, depozitare şi comercializare.
   
Potrivit informaţiilor acumulate, mărfurile de contrabandă erau introduse în ţară prin intermediul unui microbuz de pasageri şi colete de pe ruta Turcia – Republica Moldova, iar apoi, repartizate unor comercianţi din Chişinău.

Informaţiile s-au adeverit în urma unui filtru organizat de serviciile operative la postul vamal ”Giurgiuleşti” – pe unde se cunoştea că va trece microbuzul folosit de suspecţi.  În cadrul controlului efectuat asupra vehiculului, au fost depistaţi mai mulţi saci cu articole vestimentare şi de încălţăminte, care nu erau indicate în declaraţia vamală depusă de şofer.
   
Imediat după această depistare, ofiţerii subdiviziunilor specializate ale Vămii şi procurorii PCCOCS au descins la mai multe adrese din Capitală. Percheziţii au fost efectuate la domiciliile, depozitele şi magazinele deţinute de suspecţi. Aici au fost depistate loturi impunătoare de haine şi încălţăminte, fără acte de provenienţă.
 
Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracţionale a grupării şi identificării tuturor persoanelor implicate în schema de contrabandă deconspirată. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: