Trei membri ai organizaţiei criminale „Kitaeţ”, care au fost reţinuţi în iulie 2018, condamnaţi la ani grei de închisoare

Trei membri ai organizaţiei criminale „Kitaeţ”, care au fost reţinuţi în iulie 2018, condamnaţi la ani grei de închisoare

Trei membrii activi ai organizaţiei criminale „Kitaeţ”, reţinuţi în iulie 2018 pentru comiterea infracţiunilor de jaf şi şantaj, iar unul dintre ei şi pentru punerea în circulaţie a drogurilor în proporţii deosebit de mari, le-au fost stabilite pedepse sub formă de închisoare pe termene cuprinse între 13 şi 15 ani.

Inculpaţii cu vârstă cuprinsă între 33 şi 38 de ani, originari din Chişinău, în luna iunie 2018 au intrat abuziv în domiciliul unei persoane din Chişinău cu scopul dobândirii ilicite a bunurilor acestuia, sub un pretext inventat, creându-i o datorie artificială, l-au deposedat de mijloace financiare în suma de 2.000 euro.

În aceiaşi zi, în continuarea acţiunilor ilicite, victima a fost dusă într-un parc din capitală, unde inculpaţii, aplicându-i violenţa fizică, i-au cerut transmiterea mijloacelor financiare în sumă de încă 5.000 euro, în interesul trezoreriei clandestine „obşceac” a organizaţiei criminale „Kitaeţ”.

Ulterior, la 17 iulie 2018, după primirea unei tranşe din suma extorcată de bani, care a avut loc sub controlul organelor de drept, făptuitori au fost reţinuţi în flagrant.

Este de menţionat că anterior, doi dintre inculpaţi au mai fost condamnaţi pentru infracţiuni similare.

Urmare a probatoriului administrat şi cercetat în instanţa de judecată, la insistenţa acuzării de stat, în pofida negării învinuirii aduse, prin sentinţa Judecătoriei Chişinău, sediul Centru inculpaţilor le-au fost stabilite pedepse sub formă de închisoare pe termene cuprinse între 13 şi 15 ani.

Sentinţa pronunţată este cu drept de atac în condiţiile legii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: