Trei candidaţi, admişi la concursul public pentru funcţia de director ANRE

Trei candidaţi, admişi la concursul public pentru funcţia de director ANRE

FOTO Adevărul

Trei candidaţi au fost admişi la concursul public pentru funcţia de director al Consiliului de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Este vorba despre Lilian Barcaru, Tudor Branişte şi Violina Şpac. Cei trei au fost selectaţi din opt candidaţi care au depus dosarele la Comisia economie, buget şi finanţe, transmite IPN.

Proba interviului va avea loc pe 24 decembrie. Câştigătorul cu cel mai înalt punctaj va fi propus plenului Parlamentului.

În conformitate cu Legea cu privire la energetică, directorul ANRE este numit în funcţie de către Parlament. Candidaţii trebuie să aibă studii superioare în domeniul tehnic, economic, financiar sau juridic şi experienţă de lucru de cel puţin 10 ani în unul dintre domeniile menţionate, dintre care cel puţin trei ani în funcţii de conducere. De asemenea, trebuie să aibă o reputaţie ireproşabilă şi să nu fie membri de partid.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: