Clădirea Spitalul „Toma Ciorbă“ şi cea a Spitalului de Traumatologie şi Ortopedie au fost scoase de pe lista privatizărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Usatâi, ministrul Sănătăţii din Republica Moldova
Andrei Usatâi, ministrul Sănătăţii din Republica Moldova

Ministrul Sănătăţii Andrei Usatâi a argumentat această decizie prin faptul că niciunul dintre spitalele vizate nu sunt atractive pentru potenţialii investitori.

Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi, a declarat astăzi că clădirile în care funcţionează Spitalul de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă“ şi Spitalul de Traumatologie şi Ortopedie, incluse în lista instituţiilor date spre privatizare, rămân în proprietatea statului. 

„Aceste obiective s-au dovedit a fi neatractive pentru investitori şi ţinând cont că n-au fost epuizate toate căile de modernizare a acestor două spitale, am considerat că este oportun să le excludem din lista de privatizare“, a precizat Usatâi

La începutul acestui an, Ministerul Sănătăţii a încercat să unească spitalul „Toma Ciorbă“, Institutul de Cardiologie şi Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie sub managementul Spitalului Clinic Republican. Demersul a fost oprit după ce Victor Diatişen, directorul spitalulului „Toma Ciorbă“ şi Mihai Popovici, directorul Institutului de Cardiologie, s-au opus vehement acestei iniţiative.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite