Transportatorii anunţă protest în PMAN

Transportatorii anunţă protest în PMAN

FOTO simbol sursa IPN

Asociaţia Patronală a Operatorilor de Transport Auto anunţă pentru data de 7 octombrie o acţiune de protest în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Potrivit organizatorilor, manifestaţia este „împotriva protecţionismului acordat de organele centrale de stat proiectului de delapidare a gărilor auto, de instituire a monopolului şi de transformare a gărilor într-un subiect de stoarcere a banilor de la transportatori”, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un comunicat de presă, Asociaţia menţionează că mai multe adresări către Guvern, Ministerul Economiei şi Infrastructurii şi Agenţia Proprietăţii Publice au fost ignorate. „Contractul de parteneriat public-privat al gărilor auto a avut doar scopul de a fura imobilele care constituie gări şi staţii auto şi care sunt amplasate în municipiul Chişinău, municipiul Bălţi şi alte aproape 30 de centre raionale precum şi a crea o structură monopolistă care va încasa prin şantaj mijloace financiare de la transportatori”, precizează sursa.

Potrivit Asociaţiei, „iniţial guvernarea a solicitat rezilierea contractului de parteneriat public-privat şi întoarcerea gărilor în proprietatea statului, dar după ce unul din beneficiarii acestui „proiect” a devenit Alexandru Vîlcu, poziţia organelor de stat s-a schimbat radical, iar ilegalităţile comise de aşa-numitul partener privat se bucură de o protecţie nemărginită din partea autorităţilor”.

„În prezent de către Alexandru Vîlcu şi Ghenadie Ţepordei se pune temelia deposedării ramurii transporturilor de complexul de imobile care se numeşte „Gara Centrală”, amplasat pe o suprafaţă de aproximativ 2 ha în centrul Chişinăului”, se mai spune în comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările