„Tinerii Moldovei“ au ieşit în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău pentru a protesta faţă de rezultatele alegerilor prezidenţiale VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
protest chisinau tinerii moldovei

Câteva zeci de persoane s-au adunat, duminică la orele prânzului, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de modul în care au fost organizate alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, dar şi faţă de rezultatul acestora.

Tinerii adunaţi în centrul Chişinăului au intonat imnul ţării. Protestatarii poartă bannere pe care scrie „NU Dodon!“.

Organizatorul protestului de astăzi şi-a exprimat dezamăgirea că i s-au alăturat atât de puţini oameni: „Staţi acasă! Vom avea patru ani un preşedinte socialist. Suntem prea puţini, din păcate. În diaspora sunt mai mulţi moldoveni care protestează decât aici. E şocant cum ne acceptăm situaţia. Probabil, cetăţenii Republicii Moldova nu vor apuca să mai vadă soarele“.

Protestatarii reclamă modul incorect şi murdar în care s-a desfăşurat întreaga campanie electorală. Numele controversatului om de afaceri Vlad Plahotniuc este din nou pomenit, făcându-se aluzie la legătura acestuia cu preşedintele ales al Moldovei, socialistul Igor Dodon. Sunt reclamate şi condiţiile în care au votat moldovenii din străinătate, precum şi turismul electoral - sute de maşini au transportat, în ziua alegerilor, oamenii cu drept de vot din Transnistria la Varniţa, pentru a vota.

Protestatarii scandează „Jos Dodon!“, „Dodon nu este preşedintele nostru!“. Se cere demisia Comisiei Electorale Centrale. Cei prezenţi anunţă noi proteste, chiar dacă mobilizarea este una slabă, sub aşteptări. „Nu vă uitaţi la mâna asta de oameni, la cei care sunt azi aici! Noi suntem mulţi!“, a spus la microfon unul dintre studenţii care participă la miting.

Membrii grupului „Adoptă un vot“ de pe Facebook au anunţat, pentru duminică, mai multe proteste care vor fi organizate în străinătate, sub un slogan comun: „Vot furat!“.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite