Tinerii interpreți țintesc încrezători scena de la Baku

Tinerii interpreți țintesc încrezători scena de la Baku

Nicoleta Gavriliță a participat de trei ori la preselecţia Eurovision

Puțin cunoscuți pe scena muzicală autohtonă, mai mulți finaliști ai etapei naționale își doresc cu ardoare să ne reprezinte la Eurovision. Nicoleta Gavriliță, Anna Gulko, Nicoleta Darabană, Xenia Nikora sunt câteva nume noi care vor să demonstreze că nu sunt mai prejos decât artiștii consacrați din concurs.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fără pretenții de vedetă, dar cu studii muzicale și premii importante în palmares, tinerilor artiști nu le e frică de concurență și își pun speranțele în calitățile vocale și ambiția cu care vor să cucerească lumea.

Anna Gulko este o tânără de 21 de ani care studiază la Jurnalism. Deși recunoaște că ar accepta o provocare în presă, muzica rămâne slăbiciunea ei. De trei ani Anna are o trupă rock, nelipsită de la concertele tipice stilului. Pentru finala Eurovisionului fata a apelat la o piesă romantică, pe care a visat-o noaptea. „A fost o întâmplare ieșită din comun, m-am trezit dimineața și știam refrenul melodiei pe de rost", susține artista, pasionată și de Psihologie și Filozofie.


Și Xenia Nikora este la fel de hotărâtă să lupte pentru o șansă la Eurovision. Solista trupei de jazz Nikorason'g nu se teme de concurenții săi deja consacrați, pentru că, spune ea, a trecut deja de categoria „tinere talente". „Sunt o vocalistă profesionistă, însă majoritatea fanilor noștri sunt adepții jazz-ului. Astfel, această competiție ne va ajuta să ne promovăm și să ne facem auziți publicului larg", remarcă Xenia.


De la școală la Eurovision
Cea mai tânără participantă la etapa națională a concursului are 18 ani, 13 premii la concursuri de muzică și o motocicletă Harley Davidson. Nicoleta Darabană, cu numele de scenă Dara, va interpreta melodia „Open your eyes", scrisă de Eugen Doibani. Fata a filmat chiar și un videoclip la piesă, care va fi lansat curând și va reprezenta o poveste de dragoste dintre un tânăr olar și o fată care cântă la chitară. „Pe scena din finală vom aborda o imagine simplistă, dar în același timp memorabilă. Vrem să scoatem în evidență vocea, apoi show-ul", susține solista.


Nicoleta Gavriliță, o altă finalistă, își încearcă de trei ani norocul la Eurovision. „Am tot mai mult curaj de la o ediție la alta, nu mă dau bătută", declară Nicoleta, elevă la Liceul „Mircea Eliade" din Capitală. „Așteptările publicului nimeni nu le poate prognoza. Paradoxal, în fiecare an învinge un alt stil de muzică", completează tânăra.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: