Testul negativ la COVID-19 este cerut pentru zborul în SUA

Testul negativ la COVID-19 este cerut pentru zborul în SUA

Începând cu 26 ianuarie, toţi pasagerii cu vârsta de peste doi ani, care intenţionează să călătorească în SUA pe cale aeriană, trebuie să prezinte un rezultat negativ la testul COVID-19 efectuat nu mai devreme de trei zile de la data călătoriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

O alternativă este prezentarea documentaţiei privind recuperarea de COVID-19 în 90 de zile anterioare călătoriei. Precizările în acest context sunt făcute de către Ambasada SUA la Chişinău, transmite IPN.

Totodată, Ambasada Republicii Moldova în SUA menţionează că persoanelor care intenţionează să călătorească în SUA pe cale aeriană şi care nu vor fi în măsură să prezinte un test cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum trei zile înainte de zbor, nu li se va permite îmbarcarea.

Dovada rezultatului testului de laborator va fi prezentată în formă scrisă pe suport de hârtie sau în format electronic.

Persoanelor care deţin o viză pentru Statele Unite şi care sunt în interiorul sau în afara Uniunii Europene nu le este permisă tranzitarea aeroporturilor din spaţiul Schengen, precum şi din Marea Britanie sau Irlanda, în drum spre Statele Unite. Tranzitarea acestora supune călătorii restricţiilor de călătorie. Restricţiile respective nu se aplică cetăţenilor americani sau rezidenţilor permanenţi legali, deţinători ai green card.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările