Termenul de şedere a transportatorilor de mărfuri şi pasageri din Moldova în Ucraina va fi extins

Termenul de şedere a transportatorilor de mărfuri şi pasageri din Moldova în Ucraina va fi extins

Termenul maxim de 90 de zile, în care transportatorii de mărfuri şi pasageri din Republica Moldova se puteau afla pe teritoriul Ucrainei, va fi extins. Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a anunţat punerea în aplicare, în cel mai apropiat timp, a protocolului, care va soluţiona problema transportatorilor de mărfuri şi pasageri.

Anunţul a fost făcut în cadrul unei întrevederii cu prim-ministrul Pavel Filip, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Executivului.
 
Premierul Pavel Filip a menţionat că la capitolul proiectelor commune, statele avansează într-un ritm dinamic, iar problemele apărute se rezolvă în ritm rapid şi în beneficiul cetăţenilor ambelor state. Drept exemplu, premierul a menţionat demararea controlului comun moldo-ucrainean pe mai multe segmente de frontieră, inclusiv cel transnistrean.
 
În context, Petro Poroşenko a exprimat disponibilitatea extinderii controlului comun şi în alte puncte de trecere a frontierei de stat. De asemenea, preşedintele Ucrainei s-a pronunţat pentru intensificarea acţiunilor comune pentru asigurarea securităţii în regiune şi promovarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale celor două state. Preşedintele Ucrainei a accentuat importanţa dezvoltării în continuare a colaborării în cadrul organizaţiilor internaţionale, dar şi a intensificării relaţiilor economice.
 
Cei doi oficiali au abordat şi chestiuni care ţin de implementarea Protocolului privind liberalizarea transportului auto şi aerian dintre Republica Moldova şi Ucraina şi au făcut un schimb de opinii privind situaţia internă din ambele state.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: