Tehnologia 5G, testată în Moldova în cadrul un unui eveniment de prezentare

Tehnologia 5G, testată în Moldova în cadrul un unui eveniment de prezentare

FOTO simbol. Sursa basilica.ro

Tehnologia 5G a fost testată în Republica Moldova în cadrul un unui eveniment de prezentare organizat de către un operator de telefonie mobilă din ţară. Potrivit autorităţilor, odată cu implementarea noii tehnologii, viteza transferului de date va creşte, iar timpul de răspuns va fi îmbunătăţit. Implementarea acestea se preconizează a avea loc în 2020, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, strategia 5G a Grupului Orange se bazează pe componenta ce ţine de îmbunătăţirea benzii mobile de mare viteză, acces de mare viteză în ceea ce priveşte reţeaua fixă şi aplicaţii noi pentru a sprijini transformarea digitală a afacerilor.

Ministrul economiei şi infrastructurii, Chiril Gaburici, consideră că Republica Moldova a demonstrat că merită să se facă investiţii aici, iar clienţii sunt foarte receptivi la tot ce înseamnă tehnologii noi. Potrivit lui Chiril Gaburici, sectorul IT se dezvoltă rapid şi  Moldova vine cu o ofertă generoasă pentru companiile din sectorul TIC prin intermediul Parcurilor IT.

5G este generaţia a cincea de viteză în telefonia mobilă, aceasta fiind succesoarea tehnologiei 4G.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: