Tată şi fiu, trimişi în judecată după o captură de droguri de peste 300.000 de lei

Tată şi fiu, trimişi în judecată după o captură de droguri de peste 300.000 de lei

FOTO simbol

Sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Inspectoratul Naţional de Investigaţii a documentat timp de două luni activitatea unui grup infracţional, care s-a finalizat cu o captură de marijuana de calitate superioară, în valoare de peste 300.000 lei pe piaţa neagră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ulterior, doi membri ai grupului infracţional – tată şi fiu – au fost reţinuţi şi plasaţi în arest preventiv la solicitarea procurorilor PCCOCS, pentru ca ulterior dosarul penal în privinţa acestora să fie trimis în judecată. Potrivit legii penale, infracţiunile incriminate celor doi bărbaţi se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Potrivit materialelor dosarului, cei doi comercializau drogurile în Anenii Noi, Chişinău, dar şi în regiunea transnistreană. Trebuie menţionat faptul că aceştia cultivau plantele de marijuana, la domiciliul tatălui celui de-al doilea inculpat, după care le recoltau şi procesau pentru vânzare. Urmare a punerii în executare a mandatelor de percheziţii, desfăşurate de ofiţerii de investigaţii la domiciliile şi mijloacele de transport ale celor doi, au fost depistate şi ridicate droguri şi accesorii folosite la vânzarea lor: marijuana de calitate superioară, păstrată în două găleţi; un cântar electronic de scară mică; 90 pachete autosigilante cu droguri, dar şi alte patru pachete cu 1 kg de droguri; precum şi bani proveniţi din vânzarea drogurilor.

Actualmente, oamenii legii întreprind măsuri speciale de investigaţii în vederea identificării altor membri ai grupului infracţional, implicaţi în traficul ilicit de droguri, pentru ulterioara atragere la răspundere penală în conformitate cu legislaţia naţională.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările