Târgul de Crăciun de pe strada 31 August va fi inaugurat pe 15 decembrie

Târgul de Crăciun de pe strada 31 August va fi inaugurat pe 15 decembrie

FOTO gov.md

Târgul de Crăciun din strada 31 August va fi inaugurat pe 15 decembrie, ora 18.00, şi se va desfăşura cu sloganul: „Acasă de Crăciun”. Acesta va fi deschis până pe 14 ianuarie, între 10.00 şi 22.00. Iar în seara deschiderii, atmosfera va fi întreţinută de formaţiile „Fluieraş” şi „Etno Republic”, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul Pavel Filip a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că Târgul de Crăciun este un eveniment care vine să aducă o schimbare de atitudine şi de mentalitate. 

„Vrem ca chişinăuienii, locuitorii din toată Republica Moldova, dar şi conaţionalii noştri care sunt peste hotare şi vor reveni acasă în timpul sărbătorilor de Crăciun să se simtă exact ca în marile oraşe europene în toiul sărbătorilor de Crăciun, să se simtă în acelaşi timp la Chişinău, acasă”, a spus premierul.

Pomul de Crăciun instalat în apropierea Palatului Naţional a fost adus din Carpaţii României şi a fost un cadou din partea guvernului de la Bucureşti. Acesta are 20 de metri şi va fi împodobit cu ghirlande şi cu 350 de figurine. Întreaga zonă va fi decorată cu mii de luminiţe.

Târgul de Crăciun va include cinci zone:
– Zona de poveste, în vecinătatea bradului, unde copiii vor sta de vorbă cu Moş Crăciun;
– Zona de gheaţă, unde va fi amenajat un patinoar;
– Zona aventurii, unde va fi instalat un carusel cu o capacitate de 72 de locuri;
– Zona tradiţiilor, cu meşteşuguri populare şi produsele tradiţionale;
– Zona colindelor, care va completa atmosfera cu sunete de clopoţei şi recitaluri susţinute de artişti cunoscuţi.

Scena principală va fi amplasată lângă Pomul de Crăciun, unde, începând cu 15 decembrie până pe 14 ianuarie, vor avea loc în fiecare zi acţiuni culturale susţinute de copiii din ţară. Peste patru mii de copii din familii cu venituri modeste se vor bucura gratis de carusel, patinoar şi vor primi daruri de la Moş Crăciun. În noaptea de Revelion, târgul va fi deschis până la ora 20.00 şi îşi va relua activitatea pe 1 ianuarie la ora 12.00.
citeste totul despre: