Târg de struguri în centrul Chişinăului. Producătorii taie preţul în jumătate

Târg de struguri în centrul Chişinăului. Producătorii taie preţul în jumătate

În jur de 20 de producători agricoli vor participa duminică, 24 martie, la un târg al strugurilor, care se va desfăşura în scuarul Catedralei mitropolitane „Naşterea Domnului” din centrul Capitalei. Producătorii, care au rămas în luna martie cu frigiderele pline cu producţie, vor propune struguri „Moldova”, dar şi soiuri albe, cu circa 50 de lei pentru o ladă de 8,5 kg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Diana Crudu, producător agricol care a venit cu ideea de a organiza evenimentul, a declarat pentru IPN că anul acesta a fost un exces de producţie de struguri, nu doar în Moldova, dar şi la nivel european. Piaţa din România a fost invadată de struguri din Albania şi Macedonia. Producătorii moldoveni nu şi-au putut duce strugurii nici în Federaţia Rusă. După ce autorităţile ruse au interzis accesul mărfurilor care tranzitează teritoriul ucrainean, exportul în Rusia, pe căi ocolitoare, a devenit prea costisitor.

Diana Crudu a mai spus că a fost contactată de foarte multe persoane cu mesaje de încurajare, inclusiv din diasporă. Femeia spune că moldovenii pot fi empatici şi receptivi, iar acest târg se înscrie în eforturile de a ajuta producătorii autohtoni. Târgul este organizat la Chişinău, care are o putere de cumpărare mai mare decât în alte localităţi ale ţării. Este o oportunitate şi pentru cumpărători să  achiziţioneze struguri la un preţ simbolic, mai ales în Postul Mare, când se consumă mai multe produse vegetale şi oamenii sunt mai predispuşi pentru fapte bune. Preţul de 50 de lei pentru o ladă cu 8,5 kg struguri este practic în jumătate faţă de preţul de anul trecut, când kilogramul era 12,50 lei.

Târgul de struguri va putea fi vizitat de la ora 09.00 şi până la ora 19.00.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: