Sucurile naturale 100% vor dispărea de pe rafturile magazinelor

Sucurile naturale 100% vor dispărea de pe rafturile magazinelor

Imagine simbol

Sucurile prelucrate nu pot avea menţiunea „Suc 100%" sau „Suc Natural", chiar dacă se obţin exclusiv din concentrat de suc, la care se adaugă doar apă, fără zahăr sau îndulcitori. Aceasta este explicaţia oferită de specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit inspectorului principal, Gabriela Tariţa, menţiunile „Natural" şi „100%" sunt permise doar pentru sucurile proaspăt stoarse, nu şi pentru cele în cutii Tetra Pak sau în ambalaje de sticlă, care sunt sucuri pasteurizate sau sterilizate, informează Info-Prim Neo. Reglementarea este în vigoare încă din 2010, doar că nu toţi producătorii şi importatorii o respectă.

Conform inspectorului Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, producătorii de suc care mai au în depozite cutii cu menţiunea „100%" sau „Natural" le pot utiliza până la epuizarea stocului, cu condiţia să acopere aceste menţiuni. Dacă deja sucurile au ajuns pe rafturile magazinelor, responsabilitatea de a acoperi aceste menţiuni le revine angajaţilor unităţilor comerciale.

Amenzile prevăzute de legislaţie pentru nerespectarea acestei prevederi sunt de 400-500 de unităţi convenţionale în cazul producătorilor şi importatorilor şi de 75-100 unităţi convenţionale dacă încălcarea este depistată în reţeaua de comerţ.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările