SUA a donat 25 de laptopuri pentru centrul de triere din Chişinău

SUA a donat 25 de laptopuri pentru centrul de triere din Chişinău

Ambasadorul american Dereck J. Hogan a anunţat miercuri, 8 aprilie, că Ambasada SUA în Republica Moldova donează 25 de calculatoare pentru centrul de triere a bolnavilor de COVID-19, amenajat la Moldexpo, care vor ajuta la gestionarea înregistrării pacienţilor şi a asistenţei aflate în administrare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Calculatoarele instalate astăzi de către donatori din sectorul internaţional şi privat care colaborează cu guvernul Republicii Moldova vor ajuta la salvarea de vieţi omeneşti. Statele Unite vor continua să lucreze cu guvernul Republicii Moldova şi cu organizaţiile internaţionale din domeniul sănătăţii pentru a identifica necesităţile şi soluţiile, în timp ce facem faţă acestei crize împreună”, se spune într-un comunicat de presă al Ambasadei.

Numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească alarmant. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 1.056.

Până la ora actuală, 43 de pacienţi au fost vindecaţi, iar 25 persoane, printre care trei medici şi patru persoane din regiunea transnistreană, au decedat. 114 de pacienţi se află în stare gravă.

Situaţia este alarmantă în special în Soroca şi Ştefan Vodă, raioane aflate în carantină, unde în total au fost înregistrate 294 de cazuri de COVID-19. Nici Chişinăul nu stă mai bine la acest capitol - 354 de cazuri de COVID-19.

Bilanţul total al medicilor infectaţi cu COVID-19 în R. Moldova este de 240, dintre care jumătate sunt în Ştefan Vodă şi Soroca. În raionul Glodeni au fost infectaţi 11 medici.

Din 1056 de cazuri de COVID-19 confirmate în R. Moldova, în 114 de cazuri este vorba despre importul de COVID-19 (Italia, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Ucraina, Rusia, România, Germania, Belarus şi Cehia). În 942 de cazuri vorbim de transmitere locală. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: