Sturza a vorbit cu societatea civilă despre Declaraţia de integritate pentru miniştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Sturza a fost la liberali FOTO Alexandru Tarlev

Viitorii membri ai Cabinetului de miniştri, dacă acesta va fi condus de candidatul anunţat, Ion Sturza, vor semna Declaraţia de integritate, le-a declarat premierul desemnat, Ion Sturza, membrilor societăţii civile cu care s-a întâlnit joi seara, 24 decembrie, transmite IPN.

Potrivit premierului desemnat, viitorii miniştri nu trebuie să fi comis acte de corupţie, trafic de influenţă şi nu trebuie să se afle în conflict de interese. De asemenea, viitorii miniştri vor declara că nu au patrimoniu care nu poate să fie justificat, nu au încălcat flagrant etica şi morala publică, nu au colaborat cu serviciile secrete ale altor state şi nu colaborează cu serviciile secrete din stat. Viitorii miniştri vor trebui să aibă studii complete la o instituţie recunoscută în ţară sau peste hotare. Întrebat dacă el însuşi corespunde acestor criterii, Ion Sturza a spus că acestea sunt perfect aplicabile în raport cu sine.

În altă ordine de idei, Ion Sturza le-a spus membrilor societăţii civile că ar fi vrut să vină în faţa lor cu un program de guvernare de o singură pagină, care să conţină ceea ce trebuie de făcut. În rest, ţara are atât de multe programe şi memorandumuri care trebuie pur şi simplu aplicate. „Lansăm astăzi un site prin intermediul căruia puteţi să faceţi propunerile pe fiecare domeniu în parte. Echipa mea de voluntari va tria aceste propuneri şi vom face un program care să le conţină”, a comunicat premierul desemnat. Ion Sturza a promis că va fi atent la ceea ce spune societatea civilă şi va fi în dialog permanent. „Sper ca exemplul meu ca prim-ministru să fie şi un exemplu pentru toţi membrii guvernului. Trebuie să facem şi un exerciţiu de educaţie pentru funcţionarii care fug de oameni, care fug de camere”, a opinat candidatul.

Ion Sturza a mai spus că are sarcina de a deschide un culoar pentru tinerii politicieni, dar deja depinde cum se vor folosi ei de această oportunitate. Referindu-se la Maia Sandu, Ion Sturza a spus că aceasta trebuie să se folosească de acest mare credit pe care populaţia i-l oferă.

Ion Sturza a fost desemnat candidat la funcţia de premier pe 21 decembrie. Acestea trebuie să obţină cel puţin 51 de voturi de încredere în Parlament până cel târziu pe 4 ianuarie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite