Studenţii militari au jurat credinţă Republicii Moldova

Studenţii militari au jurat credinţă Republicii Moldova

69 de studenţi ai Academiei Militare au jurat credinţă patriei

Studenţii anului I ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun“ au depus, astăzi, jurământul militar în cadrul unei ceremonii, desfăşurate la monumentul „Maica Îndurerată“ de la Complexul Memorial „Eternitate“ din Capitală.

Ştiri pe aceeaşi temă

În anul de studii 2013-2014, la Academia Militară au fost admişi 69 de tineri, dintre care 10 fete. 29 de studenţi vor învăţa la specialitatea infanterie şi câte 20 – la artilerie şi transmisiuni.

Până a depune jurământul de credinţă patriei, studenţii admişi la Academia Militară au urmat, timp de trei săptămâni, cursul de integrare militară, desfăşurat la Baza militară de instruire Bulboaca, unde au studiat pregătirea militară generală, instrucţia de front, pregătirea geniu, efectuând şi trageri de luptă. Durata studiilor în Academia Militară este de patru ani.

La ceremonia de depunere a jurământului militar au participat, alături de rudele studenţilor, reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării, Marelui Stat Major, veterani de război şi cadre militare în rezervă.

Viceministrul Apărării, Igor Panfile, i-a felicitat pe studenţi, cu ocazia depunerii jurământului de credinţă Patriei. „Sunteţi viitorul Armatei Naţionale, promotorii schimbării şi aveţi obligaţia şi responsabilitatea, în patru ani de studii, să fiţi perseverenţi, să investiţi în cunoştinţe şi să înţelegeţi că viitorul aparţine celor buni la carte. Numai un corp de ofiţeri serios instruiţi, militari profesionişti, poate consolida o armată modernă, adaptată exigenţelor existente în prezent”, a spus viceministrul studenţilor de la anul întîi.

Comandantul-rector al Academiei Militare „Alexandru cel Bun“, colonelul Mihail Bucliş, a declarat că studenţii înmatriculaţi, în acest an, în instituţia militară de învăţământ au demonstrat la examenele de admitere şi în cadrul cursului de integrare cunoştinţe temeinice şi pregătire fizică bună. „Am certitudinea că, pe parcursul celor patru ani de studii, ei vor însuşi arta militară şi se vor conforma rigorilor curente specifice învăţământului militar naţional, racordat la cel internaţional“, a precizat colonelul Bucliş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările