Statistici actualizate privind situaţia în şcolile şi grădiniţele din R. Moldova în contextul pandemiei COVID-19

Statistici actualizate privind situaţia în şcolile şi grădiniţele din R. Moldova în contextul pandemiei COVID-19

FOTO simbol sursa Shutterstock

Douăzeci de instituţii de învăţământ general din ţară şi 450 de clase activează la distanţă din cauza carantinei. Numărul elevilor testaţi pozitiv cu COVID-19 este de 489, iar peste 13 mii de elevi au fost plasaţi în regim de autoizolare. Cu noul coronavirus sunt confirmate şi 550 de cadre didactice, transmite IPN citând statisticile actualizate de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Ştiri pe aceeaşi temă

În învăţământul profesional tehnic, în perioada 23-27 noiembrie, 32 de elevi au fost testaţi pozitiv cu virusul Sars-Cov-2 şi opt cadre didactice. În învăţământul superior, 48 de studenţi şi 28 de profesori au fost testaţi pozitiv.

Din numărul total de 1398 de instituţii de educaţie timpurie, şi-au reluat activitatea, la decizia fondatorului, 1321 instituţii de învăţământ. 15 instituţii şi 48 de grupe se află în carantină. Copii confirmaţi cu Sars-Cov-2 sunt 13, iar alţi aproape 1300 se află în autoizolare. Au contractat infecţia şi 125 cadre didactice şi 86 de persoane din personalul nedidactic şi auxiliar.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările