Spitalul municipal Bălţi, modernizat cu fonduri japoneze

Spitalul municipal Bălţi, modernizat cu fonduri japoneze

Secţia chirurgie pediatrică a Spitalului municipal Bălţi a fost dotat cu utilaj medical modern, în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Japoniei în Republica Moldova, modernizarea Secţiei va permite spitalului să ofere asistenţa medicală pediatrică, inclusiv prin intervenţii chirurgicale, fără întârzieri şi pe loc, fără necesitatea de a transporta copiii la Chişinău. Datorită reparării aparatului Roentghen digital, copiii vor beneficia de diagnosticare radiologică anual.

Instituţia medială s-a ales în cadrul proiectului şi cu un diatermocoagulator, trei lămpi chirurgicale şi trei mese chirurgicale electrice pentru intervenţii chirurgicale generale, un motor chirurgical ortopedic şi alt aparataj necesar.

Proiectul a fost lansat în anul 2013. Valoarea grantului oferit de Guvernul Japoniei este de peste 120 de mii de dolari. Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, va vizita vineri, 10 august, ora 12.00, Spitalul municipal Bălţi pentru a se documenta despre rezultatele proiectului.

În anul 2017, la Spitalul municipal Bălţi, au fost efectuate 800 de operaţii la copii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 18 ani.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: