Sovietul Suprem de la Tiraspol nu reuşeşte să îşi adune deputaţii

Sovietul Suprem de la Tiraspol nu reuşeşte să îşi adune deputaţii

Aşa-zisul legislativ din stânga Nistrului nu poate întruni cvorumul necesar deja a cincea oară la rând. FOTO: Arhiva Adevărul

Aşa-zisul Soviet Suprem de la Tiraspol şi-ar putea încheia sesiunea legislativă fără şedinţa de bilanţ. Astăzi s-a soldat cu eşec o nouă tentativă de convocare a unei şedinţe plenare a organului regiunii separatiste din stânga Nistului. Motivul este lipsa de cvorum, aşa-numiţii deputaţii fiind foarte ocupaţi cu campania electorală pentru următoarele alegeri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aşa-zisul preşedinte al Sovietului Suprem de la Tiraspol, Mihail Burla, a iniţiat desfăşurarea unei şedinţe extraordinare a legislativului separatist, în cadrul reunii anterioare a prezidiului acestuia. Nici această şedinţa, însă, nu a avut loc din cauză că nu s-a reuşit constituirea cvorumului necesar.

Potrivit site-ului tiras.ru de la şedinţele aşa-numitului legislativ lipsesc de ceva vreme unele şi aceleaşi persoane, deoarece sunt implicate în campania electorală pentru următorul scrutin parlamentar care va avea loc pe data de 29 noiembrie în stânga Nistului.

Mihail Burla se plânge că este deja a cincea oară de când aşa-numitul Soviet Suprem nu a desfăşurat nici o şedinţă şi că ”aleşii” nu au nici un motiv să invoce campania electorală pentru a nu se prezenta la serviciu.

”Poziţia destructivă a unor deputaţi care nu se prezintă la şedinţele plenare duce la blocarea lucrărilor parlamentului şi la destabilizarea situaţiei din republică (n.r. regiunea transnistreană). Aceste lucruri nu uşurează în nici un fel rezolvarea sarcinilor de stat”, a declarat Mihail Burla.

Tiras.ru scrie că aşa-numitul Soviet Suprem şi-ar putea încheia actuala sesiune parlamentară fără tradiţionala şedinţă de bilanţ, după ce nici una dintre şedinţele planificate pentru data de 16, 23, 28, 30 septembrie şi 8 octombrie nu au avut loc din lipsă de cvorum.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările