Soţiile ambasadorilor au dat startul „lunii cadourilor“

Soţiile ambasadorilor au dat startul „lunii cadourilor“

Standul Republicii Moldova la Iarmarocul caritabil de iarnă, 2011

Doamnele ambasador din Republica Moldova au dat startul Sărbătorilor de iarnă cu un eveniment cartibail intitulat „Iarmarocul de iarnă". La târg au fost expuse cadouri, suvenire, prăjituri preparate chiar de doamnele din diplomaţie. Banii obţinuţi la iarmaroc vor fi donaţi copiilor, femeilor şi bătrânilor sărmani.

La târg au fost prezente 21 de misiuni diplomatice. Fondurile adunate vor fi folosiţi pentru renovarea unui grup sanitar din cadrul spitalului din Şoldăneşti şi va fi susţinut un Club al vârstnicilor din Soroca.

Totodată, doamnele ambasador au trecut pe lista de cadouri şi un echipament de joacă pentru un Centru de asistenţă socială din comuna Olăneşti.

Charla Chaudry, soţia ambasadorului Statelor Unite ale Americii, i-a atras pe clienţi cu prăjituri specifice ţării de peste ocean, care erau vândute cu cu 50 de eurocenţi bucata.

De la acelaşi stand au mai putut fi cumpărate mâncăruri tradiţionale, steguleţe şi cărţi.

În 14 ani au fost adunați 153 de mii de dolari

Dina Ghimpu, soţia preşedintelui Moldovei, a prezentat la iarmaroc standul Republicii Moldova, unde se vindeau obiecte de artizanat, plăcinte şi vin.

Marianna Varga, soţia ambasadorului Ungariei, a confecţionat pentru târg ornamente de Crăciun şi jucării, pe care le vindea cu 5 euro.

Reprezentanta României a făcut bani la iarmaroc din haine naţionale, cărţi sau DVD-uri cu muzică de Crăciun.

La chinezi, cele mai căutate produse au fost sticluţele cu vodcă, de 60 de eurocenţi.

Evenimentul a fost organizat de Clubul Internaţional al Femeilor din Moldova, al cărei preşedinte este Charla Chaudry.

În cei 14 ani de când are loc acest eveniment, au fost adunaţi 153 de mii de dolari care au fost donaţi nevoiaşilor.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările