Sondaj: Dorin Chirtoacă şi Zinaida Greceanîi se vor confrunta în turul doi la alegerile pentru Primăria Chişinău

Sondaj: Dorin
Chirtoacă şi Zinaida Greceanîi se vor confrunta în turul doi la alegerile pentru Primăria Chişinău

Un studiu sociologic arată ce gândesc chişinăuienii despre alegerile locale 2014. FOTO Arhivă Adevărul

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău, aproape 21% din populaţie ar vota pentru liberalul Dorin Chirtoacă, se arată într-un studiu realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova în perioada 10-16 mai.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe locul doi în topul concurenţilor preferaţi de alegători se află Zinaida Greceanîi, reprezentat al PSRM, pentru care ar vota circa 18% din populaţia capitalei.

De asemenea, 53% din respondenţi sunt de părerea că viitorul edil al capitalei trebuie să fie un gospodar bun, care să conştientizeze nevoile poporului, pentru a-l putea ajuta.
 
Conform celor intervievaţi, problema principală cu care se confruntă Primăria municipiului Chişinău este lipsa de profesionalism. Cetăţenii au specificat neconcordanţa între acţiunile primarilor şi ale consilierilor, cumetrism, corupţie pe diferite aspecte, minciuni şi nostalgie sovietică.
 
Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 1.045 de persoane.
 
La momentul realizării studiului sociologic doar 12 din 17 candidaţi la fotoliul de primar la Primăria capitalei îşi manifestase intenţia de a participa la scrutinul electoral.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările