Soluţiile lui Barroso pentru dezvoltarea economică a Moldovei

Soluţiile lui Barroso pentru dezvoltarea economică a Moldovei

FOTO arhivă

Fostul preşedinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a subliniat faptul că Republica Moldova trebuie să-şi diversifice economia. În opinia sa, Moldova nu poate să rămână la infinit o ţară agrară.

În viziunea lui Barroso, Moldova se confruntă cu o problemă de credibilitate, de aceea investitorii străini nu vin. Pentru a o depăşi, este necesară semnarea acordului cu FMI şi respectarea implementării Acordului de Asociere cu UE.

Fostul comisar a enumerat trei factori ce ar putea relansa economia ţării: asigurarea supremaţiei legii, dezvoltarea infrastructurii şi reforma în sistemul educaţional.
 
Barroso a menţionat că, în pofida faptului că unele ţări din regiune se confruntă cu o criză economică, aceasta nu poate fi un obstacol pentru Republica Moldova în ceea ce priveşte realizarea reformelor şi asigurarea supremaţiei legii.
 
Jose Manuel Barroso a fost preşedintele Comisiei Europene în perioada 2004-2014. 
Vineri, 27 mai, postul de televiziune PublikaTV a publicat un interviu cu fostul oficial european, în cadrul emisiunii Fabrika.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: