Socialiştii propun ca toate partidele care au obţinut finanţare de la stat să doneze banii în sprijinul sistemului medical din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinta Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, a anunţat că PSRM va cere tuturor partidelor, care au obţinut finanţare de la stat, în urma rezultatelor alegerilor, să doneze banii în sprijinul sistemului medical din Republica Moldova, pentru porocurarea de utilaje medicale, medicamente, dar şi pentru motivarea financiară a cadrelor medicale, în contextul luptei împotriva COVID-19.

Zinaida Greceanîi a precizat că legea privind finanţarea partidelor de stat nu prevede posibilitatea ca formaţiunile politice să doneze banii sistemului medical. În acest sens, lidera PSRM s-a adresat Comisiei pentru situaţii excepţionale în vederea aplicării unei derogări la legea respectivă, ce ar permite partidelor politice să doneze banii obţinuţi din bugetul de stat în alte scopuri decât cele prevăzute actualmente de legislaţie.

Precizăm că această propunere a fost înaintată şi de către grupul parlamentar Pro-Moldova, dar şi de către Partidul Nostru, condus de primarul de Bălţi, Renato Usatîi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite