Soacra judecătoarei Nina Cernat a pierdut milioanele în instanţă

Soacra judecătoarei Nina Cernat a pierdut milioanele în instanţă

Oficial, proprietara „casei din poveşti“ este pensionara Ana Rusu, de 80 de ani, soacra Ninei Cernat

Ana Rusu (80 de ani), soacra judecătoarei Nina Cernat, a pierdut la Curtea Supremă de Justiţie procesul împotriva companiei Maiodor SRL pentru recuperarea unui prejudiciu de peste 40 de milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anterior, Curtea de Apel obligase firma să achite bătrânei circa 25 de milioane de lei pentru că a întârziat lucrările de construcţie a casei de lux din sectorul Botanica în care ar locui împreună cu nora şi fiul său, avocatul Ştefan Rusu.
„Săptămâna trecută, magistraţii au respins acţiunea Anei Rusu ca fiind nefondată şi ilegală. Hotărârea CSJ este definitivă şi irevocabilă. Ea trebuie sa compenseze plata taxei de stat de 27.000 de lei", susţine Adrian Sorocean, avocatul firmei.

„CASA DIN POVEŞTI" NU FIGUREAZĂ ÎN DECLARAŢIA PE VENIT

Oficial, femeia este proprietara casei din complexul rezidenţial „Oraşul poveştilor" de pe strada Arborilor, deşi am dat de Nina Cernat când am sunat la telefonul fix şi l-am suprins pe Ştefan Rusu ieşind cu maşina din curte. Imobilul nu figurează nici în declaraţia pe venit a judecătoarei. În urma unei anchete realizate de „Adevărul", ministrul Justiţiei Oleg Efrim a cerut procurorilor să verifice averea fostei şefe a Colegiului civil şi de contencios administrativ de la CSJ.

Ana Rusu a a inițiat procesul în noiembrie 2009 împotriva firmei Maiodor SRL. Bătrâna a solicitat atunci respectarea şi executarea obligaţiilor, dar şi încasarea prejudiciului material şi moral. Ea şi-a estimat pagubele materiale la 40,75 milioane de lei, iar cele morale - la 100.000. Ana Rusu a invocat faptul că firma Maiodor nu şi-ar fi onorat angajamentele privind finisarea şi darea în exploatare a 1/5 din imobilul aflat în complexul „Oraşul poveştilor", amplasat pe strada Arborilor, de lângă viaductul de la Botanica.

Casa din „Orașul poveștilor" pentru magistrata Nina Cernat

Casa judecătoarei Nina Cernat, pe un teren destinat copiilor

Averea judecătoarei Nina Cernat, verificată de procurorii Secţiei exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările