FC Sheriff şi FC Tiraspol fac blaturi. Cofinanţatorul Iskra-Stal, Marin Livădaru, acuză Federaţia de Fotbal că ar gira acest proces

FC Sheriff şi FC Tiraspol fac blaturi. Cofinanţatorul Iskra-Stal, Marin Livădaru, acuză Federaţia de Fotbal
că ar gira acest proces

Marin Livădaru, cofinanţatorul Iskra-Stal. FOTO europalibera.org

Cofinanţatorul Clubului de fotbal Iskra-Stal din Râbniţa, Marin Livădaru, a prezentat astăzi dovezi a afilierii echipelor FC Sheriff şi FC Tiraspol, ceea ce contravine legislaţiei Uniunii Asociaţiilor Europene de Fotbal (UEFA).

„Cluburile de fotbal Sheriff şi Tiraspol sunt înregistrate pe o singură adresă juridică, cea a Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal. De aici reiese că federaţia susţine şi favorizează întru totul aceste echipe” a declarat Livădaru.

Acesta a prezentat documente oficiale care confirmă că în spatele celor două cluburi se află o singură persoană. „Victor Guşan este preşedintele consiliului de observatori al Sheriff SRL. Acest holding este proprietarul Agroprombank. Banca respectivă este proprietara companiei Tirotex (textile). Iar Tirotex este, la rândul său, unicul sponsor al echipei FC Tiraspol. Are loc afilierea a două  cluburi, ceea ce încalcă prevederile legislaţiei UEFA, iar conducerea FMF nu întreprinde măsuri pentru rezolvarea problemei“, afirmă Livădaru.

FMF nu a constatat încălcări

Juristul Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Ruslan Berzoi, a respins acuzaţiile lui Livădaru. „Noi nu comentăm aberaţiile unor persoane incompetente precum este domnul Livădaru. În activitatea sa, FMF nu a încălcat prevederile UEFA”, a declarat pentru „Adevărul“ Ruslan Berzoi.

Marin Livădaru este un om de afaceri care locuieşte în Germania de mai mult de 20 de ani. Fiind fotbalist, în anul 1992 el a jucat patru meciuri pentru echipa Hertha Berlin, dar a fost nevoit să-şi încheie cariera profesionistă din cauza unei accidentări grave. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: