Serviciul de frontieră al regiunii transnistrene a blocat deplasarea unei maşini a poliţiei de la Chişinău. IGP: Este o provocare VIDEO

Serviciul de frontieră al regiunii transnistrene a blocat deplasarea unei maşini a poliţiei de la Chişinău. IGP: Este o provocare VIDEO

FOTO arhivă

Inspectoratul General de Poliţie de la Chişinău anunţă că joi, 16 martie, în momentul traversării aşa-numitului post de control de la linia administrativă cu regiunea transnistreană, în zona municipiului Tighina, a fost stopat abuziv automobilul de serviciu al IGP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al IGP, automobilul, în care se aflau membrii delegaţiei Comisiei Unificate de Control din partea Chişinăului, inclusiv colonelul de poliţie Gheorghe Cavcaliuc, se deplasa spre oraşul Tighina. Fapta a fost comisă de un aşa-numit colaborator al serviciului de frontieră al regiunii transnistrene, care atribuindu-şi în mod arbitrar dreptul unei calităţi oficiale, a blocat, timp de 15 minute, deplasarea automobilului. În felul acesta, s-a încălcat flagrant prevederile Codului Penal al Republicii Moldova.

Peste 15 minute, colaboratorul din regiunea transnistreană a deblocat traseul şi a permis deplasarea mijlocului de transport doar după ce a fost avertizat de şeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, şi membrul CUC, Eduard Bumbac, dar şi copreşedintele CUC, generalul Ivan Solonenco, că acţiunea constituie un abuz, pasibil de răspundere conform legislaţiei penale a Republicii Moldova.

IGP consideră acest incident drept o provocare la adresa autorităţilor constituţionale ale Republicii Moldova. IGP a documentat pe parcursul ultimilor ani mai multe incidente provocatoare similare, care au avut loc în aşa-numitele posturi de control transnistrene, dar şi împiedicarea activităţii legale a ofiţerilor Inspectoratului de Poliţie Tighina.

IGP recomandă celor care execută, încuviinţează sau ordonă asemenea provocări, să se abţină pe viitor de la comiterea unor astfel de acţiuni abuzive. IGP va întreprinde toate măsurile legale necesare pentru asigurarea respectării legii pe teritoriiul statului şi siguranţei cetăţenilor Republicii Moldova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările