Serghei Mavrodi, cercetat într-un nou dosar penal deschis la Novosibirsk

Serghei Mavrodi, cercetat într-un nou dosar penal deschis la Novosibirsk

Serghei Mavrodi, fondatorul MMM, aduna în anii 90 câte 50 de milioane de dolari pe zi

Procurorii ruși îl cercetează pe fondatorul schemei financiare MMM pentru complicitate și tăinuire de afaceri ilegale. În prezent, Mavrodi se află la Moscova, unde are de plătit peste 300 de sancțiuni rezultate din amenzi neachitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Încă un dosar penal pe numele lui Serghei Mavrodi, fondatorul piramidei financiare MMM. De această dată, procuratura din Novosibirsk au deschis o anchetă pentru „complicitate și tăinuire de afaceri ilegale", relevă TheMoscowTimes.com.

Serghei Mavrodi, creatorul celui mai mare sistem piramidal din lume a fost arestat la Moscova

MoldMMM: „Scuipi în pod și devii milionar". Creatorul celebrei piramide care a ruinat milioane de ruși în anii '90 a pus pe roate o nouă afacere în Moldova

PiraMMMida lui Mavrodi prinde rădăcini la Chişinău

În luna aprilie a anului trecut, procurorii din Novosibirsk au deschis o anchetă penală pe numele lui Alexei Astafiyev, un director regional al piramidei MMM-2011, copiată la indigo după escrocheria financiară din anii '90. Potrivit oamenilor legii, Astafiyev a încasat peste 9 milioane de ruble (circa 300.000 de dolari) de la 100 de oameni, în numai trei luni, promițându-le câștiguri de 900%. Ulterior, el și-a păstrat 2 milioane de ruble drept comision. Din datele procurorilor reiese că Mavrodi l-ar fi consiliat pe Astafiyev cu privire la această escrocherie.

Serghei Mavrodi se află acum la Moscova, unde e implicat într-un proces cu fostii „contribuabili" la schema MMM. Totodată, escrocul rus mai are de achitat consecințele juridice în peste 300 de cazuri în instanță, de amenzi neplătite.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările