Semafoare inteligente, în 21 de intersecţii din Chişinău

Semafoare inteligente, în 21 de intersecţii din Chişinău

FOTO IPN Elena Covalenco

Douăzeci şi unu din cele 180 de intersecţii semaforizate din Chişinău au fost modernizate cu semafoare inteligente. Noile semafoare monitorizează traficul prin intermediul senzorilor şi automatizat congestionează fluxul de transport, semnalizează dispeceratul atunci când sunt deficienţe tehnice, transmite IPN.

Potrivit primarului general interimar, Ruslan Codreanu, noul sistem va permite vizualizarea în regim online a intersecţiilor unde se creează ambuteiaje, dar şi a defecţiunilor semafoarelor. În caz de ambuteiaje, se va putea interveni prin prelungirea fazei lungi a semaforului la culoarea verde, pentru ca fluxul de transport din zonă să se epuizeze.

Primarul mai spune că în următoarea jumătate de an se planifică modernizarea a 44 de intersecţii semaforizate, astfel ca  până la sfârşitul anului 2020 toate semafoarele din oraş să fie noi. În acest scop, pentru 2019 au fost alocate 2 milioane de lei din bugetul municipal.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: