Secretarul general al OSCE, Thomas Greminger, vine în Republica Moldova

Secretarul general al OSCE, Thomas Greminger, vine în Republica Moldova

FOTO osce.org

Secretarul General al OSCE, Thomas Greminger, va vizita Republica Moldova între 17 şi 19 septembrie. Acesta va avea discuţii cu oficiali de rang înalt din Moldova şi conducerea politică de la Tiraspol, pe seama procesului de reglementare transnistreană, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al OSCE, pe parcursul vizitei sale în Moldova, Thomas Greminger se va axa pe avansarea procesului de reglementare transnistreană conform principiilor agreate de toate cele 57 de state participante la Consiliul Ministerial al OSCE de la Milano în decembrie 2018.  
De asemenea, oficialul va discuta despre rolul pe care îl poate avea OSCE în asigurarea transparenţei procesului de retragere şi distrugere a muniţiilor şi armamentului rusesc, şi în coordonarea asistenţei financiare şi tehnice oferite pentru facilitarea retragerii şi distrugerii acestora.

Totodată, secretarul general al OSCE va discuta potenţialele domenii de implicare a OSCE în susţinerea agendei de reforme a Republicii Moldova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările